Фейенорд и Рома играят при  в първи ¼-финален сблъсък от турнира

...
Фейенорд и Рома играят при  в първи ¼-финален сблъсък от турнира
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Фейенорд 0:0 Рома, Пелегрини пропусна дузпа

Фейенорд и Рома играят при   в първи ¼-финален конфликт от шампионата Лига Европа.

Този мач е повтаряне на финала в първото издание на Лигата на конференциите от предишния сезон, когато „ вълците “ победиха с минималното 1:0 и подвигнаха трофея.

Фейенорд се е запътил към купата в Нидерландия, като има задатък от осем точки пред втория Аякс. Рома от своя страна продължава борбата си за присъединяване в Шампионската лига следващата година в Серия А, само че и успех в ЛЕ ще свърши работа за възпитаниците на Жозе Моуриньо.

Срещата започва с лек опит за напън на домакините, само че първата забавна обстановка бе основана от гостите от Рим. В деветата минута капитанът Лоренцо Пелегрини центрира от свободен удар в наказателното поле, където Браян Кристанте засече топката с глава, само че право в ръцете на вратаря Джъстин Бейлоу.

Пет минути по-късно Куилиндши Хартман шутира мощно от отдалеченост и топката летеше към вратата на Руи Патрисио, само че бранител пред него блокира изстрела.

В 20-ата минута Пауло Дибала шутира рисково от директен свободен удар пред наказателното поле и завъртя топката над стената, само че и малко над вратата.

Пет минути по-късно обаче аржентинецът получи разтежение и беше сменен наложително от Стефан Ел Шаарауи.

В 28-ата минута домакините бързо изнесоха топката в предно поле, тя стигна до Себастиан Шимански, който се възползва от празнината в отбраната на Рома и стреля ниско пред наказателното поле, само че около дясната греда на Патрисио.  

Пет минути по-късно топката стигна до Лутсхарел Геертрюда след рикошет в наказателното поле на " вълците ", само че пресили удара си, който мина високо над напречната греда. 

LIVE  |

Лига Европа, ¼-финал, първи мач

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР